De bästa designarna av förlovningsringar

Vilka ringar ska vi välja? Det finns så många underbara märken att det är svårt att bestämma sig. Harry Winston gör fina arbeten. Eller Tiffany. Verragio eller Cartier är minst lika bra. Trots att detta är ett trevligt problem är det ett av mitt livs svåraste beslut. Men min man är värd all tankemöda i världen. Han är det bästa som hänt mig. För att göra valet lättare tog jag reda på mer om de olika företagen.

De bästa designarna av förlovningsringar1932 grundades företaget som från början hette Harry H Winston Jewels. År 1936 bytte det namn till Harry Winston efter sin grundare. Winston kallades ”kungen av diamanter” och gjorde skäl för sitt smeknamn. Han var nämligen den förste juvelerare som försåg en vinnare av Oscarsstatyetten med diamanter. Detta gjorde honom väldigt populär bland Hollywood-kändisar. Efter sin grundares död gick företaget vidare till Winstons två söner som fick ett stort ansvar att förvalta.

Stora kunskaper inom smyckestillverkning

Juvelföretaget Tiffany grundades 1837 i New York och har därmed nästan 200 års erfarenhet. Företagets största och viktigaste butik ligger sedan 80 år tillbaka på den berömda gatan Fifth Avenue på Manhattan. Runt om i världen finns det ungefär 200 återförsäljare. De kunder som vänder sig till varumärket kan se fram emot mycket professionell service. Tiffanys anställda klarar de svåraste uppdrag. Det var till exempel deras experter som bearbetade en av världens största diamanter år 1878.

De bästa designarna av förlovningsringarBarry Verragio är ett stort namn bland smyckesdesigners. Företaget som bär hans efternamn tillverkar exklusiva smycken för livets viktigaste högtider. Barry startade sin karriär från botten som lärling. Han utvecklade sin medfödda designförmåga genom att studera i New York City. Hans företag riktar till stor del in sig på ringar och Barry är fascinerad av de oändligt stora möjligheterna. Ringar kan designas och utformas på så många olika sätt att det bara är fantasin som sätter gränser.

Fransmannen Louis Francois Cartier startade juvelerarfirman Cartier 1847. I en enkel verkstad började han tillverka smycken för de riktigt rika. Cartier blev snabbt känd för sin fina kvalitet och fick högt uppsatta kunder. I hans butiker kunde man ofta se kungligheter, filmstjärnor och indiska maharadjor. Förutom i hemlandet arbetar företaget bland annat i New York och London. Många par som förklarat sin eviga kärlek till varandra har skaffat Cartier-ringar, och jag tror att detta är mitt favoritmärke!