Produktinriktning

Eftersom grundtanken är humor är vardagskomiken den jag vill förmedla, och detta ska jag alltså göra genom att sälja produkter på nätet. Det finns givetvis mängder med saker man kan göra men jag kommer huvudsakligen att jobba med tryck på kläder och kaffemuggar. Vad behöver jag då? Förutom idéer så behöver jag grafik. För dig som inte vet hur du gör eller har möjlighet att skapa din egen grafik kan du ta hjälp på många sätt.

Jag använder ett onlineföretag där människor ansluter sig och säljer sina tjänster. För en billig peng kan man hitta någon som vill utföra ett specifikt jobb och det har jag just påbörjat. Jag har hittat en designer och informerat henne om vad jag vill ha. Hon kommer då att med mina idéér göra en grafik som motsvarar mina önskemål. Självklart kan dessa utkast ändras och förbättras. När resultatet är klart får jag grafiken skickad via mejl.

Produktinriktning

Från idé till tillverkning och försäljning

Med grafiken jag har öppnar jag ett onlinekonto hos ett Print-On-Demand-företag. De kan tillverka, sälja och frakta mina produkter, samt att de tillhandahåller en färdig webbutik med foton på mina varor där även priset framgår. Kunden går in i min webbutik, beställer och betalar via de vanligaste betalningsalternativen. Beställningen går automatiskt till tillverkaren som tar betalt av mig för tryckning och produkter. Dessa kostnader är lägre än det kunden betalar. Mellanskillnaden behåller jag.

När produkten är färdigtryckt, vilket tar någon dag, skickas den direkt ut till kunden. Den skickas med post och där står jag som avsändare. Allt detta sker via samma sida och betalning sköts automatiskt. För varje försäljning jag gör kommer mitt överskott att stanna på mitt interna konto. Dessa pengar kan jag närsomhelst överföra till mitt privata bankkonto eller Paypal. Detta är givetvis en stor fördel för mig och det är kul att se pengarna växa!

Jag har alltså inga utgifter för egen hemsida, lager eller produktköp. Dessutom tillhandahåller företaget olika betalningssätt, kreditkort eller Paypal. Detta gör att jag inte riskerar något och slipper skapa en egen hemsida, vilket oftast kräver goda kunskaper. Vill du veta mer kan du söka på Print-On-Demand, där hittar du fler förklaringar och företag. En av de riktigt stora fördelarna är att du kan sälja dina produkter (inom många olika kategorier) över hela världen, oavsett var du bor.