Ur&Penn

Ur&Penn är en av Sveriges mest kända återförsäljare av smycken och de har både butiker och en onlineshop. Jag har den här affären som en av mina absoluta favoriter eftersom att deras smycken är både billiga och snygga. Här köper jag smycken som passar till en specifik klänning eller till en viss typ av sminkning jag vill göra. Det är kanske inte saker jag räknar med kommer hålla för evigt dock, och grejerna är ofta trendkänsliga.

Ur&PennUr&Penns egna märke Montini har smycken, klockor och solglasögon – och det är billigt. De flesta av deras örhängen kostar till exempel 29 kronor. Jag brukar faktiskt alltid beställa tre par för under hundralappen, en mycket bra deal tycker jag. Halsbanden kan ibland kosta över 99 kronor men jag brukar inte köpa dyrare än 59 kronor. Det är roligare att kunna köpa flera stycken, och ha många olika hemma att välja bland!

Andra smyckesmärken

Ett av mina absoluta favoritmärken är Pilgrim. Priserna är inte så låga men jag tycker ändå det är ett bra pris för ett kvalitetssmycke som går att ha på sig varje dag. De absolut enklaste örhängena kostar från 99 kronor så det är lite dyare prisnivå, men för något jag kan ha på mig varje dag tycker jag priset är helt okej. En stor fördel är att smycken från Pilgrim pläteras i silver eller hematit.

Ur&PennPilgrim finns ofta att köpa i vanliga smyckesbutiker eller på storvaruhus, men jag brukar beställa på Zalando då det ofta är många andra saker jag beställer därifrån samtidigt. Här Zalandos webbshopp: www.zalando.se och där finns även mitt andra favoritmärke Pieces. Det är ett smyckesmärke som fungerar bra till både fest och vardag. Prisläget är mittemellan Pilgrim och Ur&Penn så det är budgetvänligt men inte tokbilligt. Hursomhelst helt klart värt priset.

Pieces går att köpa på Zalando och det finns ofta klipp att göra på deras rea. Här är ett exempel på ringar som jag har köpt från Pieces på Zalando: www.zalando.se , det är fem ringar för bara 127 kronor. Huvudmaterialet hos Pieces är mässing så där skiljer det sig från Pilgrim där silverpläteringen drar upp kostnaden lite. Pieces har enligt mig lite bättre design än Ur&Penn, men kvaliteten är liknande.