Artisan vattenbaserad oljefärg

Cobra vattenbaserad oljefärg

Medier för vattenbaserad oljefärg

Winsor & Newton "Artisan Water Mixable Oil Colour"

Mediums sample set 3x30ml innehållande Thinner, Tistelolja och blank fernissa.

Winsor & Newton har utvecklat en äkta oljefärg som kan förtunnas med vatten och tvättas bort med tvål och vatten. Precis som vid vanlig oljemålning kan du använda medier för att ändra färgens egenskaper och hur den är att arbeta med. Artisan har utvecklat en egen serie av medier, så att konstnärer kan tillämpa traditionella oljefärgstekniker och -stilar.

Varuprovet från Artisan får du utan kostnad om du köper tre Artisanfärgtuber till ordinarie pris. Det ger dig möjlighet att själv pröva tre av de senaste nyheterna i Artisans utbud av medier:

* Thinner - för att förtunna Artisan oljefärg.

* Tistelolja - används tillsammans med vita och ljusa färger.

* Blank fernissa - en genomskinlig, blank fernissa som skyddar oljemålningar målade med Artisan vattenbaserad oljefärg.

3x30 ml utan kostnad vid köp av tre Artisan-produkter.

------------------------

Fernissa för vattenbaserad oljefärg

Winsor & Newton "Artisan Water Mixable Oil Matt Varnish"

En matt fernissa som passar för målningar målade med Artisan vattenbaserad oljefärg. Fernissan ger en slutlig, icke gulnande yta som skyddar emot smuts och fett. Ger målningen en matt finish.

Används ej som medium. Används tidigast när målningen är torr (6-12 månader). Skakas före användandet. Bör ej användas på sugande eller skadade underlag. För bästa resultat, testa före användandet. Borttagbar med "Artisan Varnish remover".

75 ml: Ord pris 93 kr 

----------------------

Ghiant Varnish h20 - Waterbased varnish for artists

För maximal effekt och skydd av akryl och oljemålningar. Missfärgar inte. UV-resistent.

För att skydda akrylmålningar, spraya två tunna lager på målningen med tolv timmars mellanrum. Försäkra dig om att målningen är helt torr att känna på och dammfri före appliceringen. Låt målningen torka åtminstone minst 48 timmar innan du använder sprayen.

För att skydda oljemålningar behöver de torka minst 6-12 månader före appliceringen.

Tips! Spraya alltid tunna korsande lager på ett avstånd av ungeför 20 cm från ytan. Pressa spraymunstycket försiktigt och spraya då bakom målningen. Låt målningen ligga ner när du sprayar om så är möjligt. Om målningen står upprätt, börja appliceringen horisontellt högst upp för att fortsätta allt längre neråt. Används alltid i rumstemperatur. Undvik att applicera fernissan i fuktiga utrymmen, då fukten kan stanna mellan målningen och fernissan. Testa alltid innan användning, om du kan. Fernissan kan torkas av med vatten och tvål innan den har torkat.

Varnish h20 finns både i matt och blank förpackning.

400 ml: Ord pris 101 kr

-------------------------

LUKAS Sprayfernissa med UV-Skydd 2321 / finns i matt, blank och sidenyta:

Denna sprayfernissa passar för att skydda målningar utförda i olika tekniker; olja, akryl, tempera, gouache, teckningar och litografier.

LUKAS 2321 ger din konst en blank/sidenblank/matt yta och skyddar emot smuts, damm och UV-ljus. Torkar snabbt till en vattentålig, transparent, elastisk, ickeåldrande och motståndskraftig skyddsfilm. Gulnar ej. Förblir löslig tillsammans med terpentin och thinner vid restaurering. Fernissan kan orsaka förändringar i färgdjupet. Passar ej för foamboard. Innan fernissan sprayas på underlaget skall färgen vara torr och dammfri. Både sprayburken och konstverket ska vara i rumstemperatur. Skaka väl före användandet. Testa alltid i förväg. 

400 ml: Ord pris 147 kr

-------------------------

Royal Talens "Cobra Odourless varnish"

Detta är en fernissa som passar vattenbaserad oljefärg eller akrylfärg. Den ger en hög glans och skyddar emot åldrande. Den skyddar även mot damm, smuts och annan förorening. Målningen får även en jämn lyster. När du använder sprayfernissan fastnar den lätt på det underliggande färglagret. Fernissan varken gulnar eller krackelerar efter en tids åldrande. Fernissan är även borttagbar med lacknafta efter flera år.

Fernissan finns att köpa i matt, gloss och satin.

400 ml: Ord pris 203 kr

--------------------------------

Winsor & Newtons "Professional Matt/Gloss Varnish"

Winsor & Newtons fernissor för olje- och akrylmålningar är borttagbara och innehåller UV-skydd. En fernissa är det slutliga lager som skyddar färdiga tavlor från smuts och fett. En oljemålning måste vara helt torr (minst 6-12 månader) innande kan fernissas. Fernissan bör vara borttagbar så att målningen kan rengöras i framtiden. W & N fernissor är märkta med "gloss" eller "matt", olika harts som används i fernissorna ger olika grad av glans.

400 ml: Ord pris 144 kr 

------------------------